Newport International Group: Designere Dolce og Gabbana dømt for 1,3 milliarder dollar svig, vil fortsætte med at leve et fantastisk liv

Bron Link

Onsdag en italiensk domstol fundet modedesignere Domenico Dolce og Stefano Gabbana skyldig for ikke at betale næsten $540 millioner værd af skatter på 1,3 milliarder dollars i indtægt, og idømt dem hver 20 måneder i fængsel. De to mænd blev opkrævet med at sælge deres virksomhed til en shell corporation de havde skabt i Luxembourg at undgå at betale italienske skatter, alt imens fortsætter med at køre deres forretning ud af Italien. Selv efter italiensk standard er det ganske beskadiget. Men af mode industriens standarder, Dolce og Gabbanas ordning ikke noget ud over sædvanlige.

 

Som Robin Givhan skrev til Daily Beast sidste år, “det er blevet næsten overflødigt at sige, at en italiensk luksus-modevirksomhed er anklaget for skattesvig. Faktisk, ville det være hurtigere til at liste de mærker, der gennem årene ikke har filtret med skattemyndighederne.” Søn af grundlæggeren af Gucci tilbragte et år i fængsel for skatteunddragelse i 1986. Roberto Cavalli blev beskyldt for at bruge selskab kontant til at betale for sin hjemmet renoveringer. I midten af 1990 ‘ erne, skriver Givhan, “Giorgio Armani, Santo Versace, Gianfranco Ferre Gerolamo Etro og Krizia’s Mariuccia Mandelli blev alle anklaget for at betale off skatteinspektører i bytte for mere gunstige revision.”

 

Italienske designere har ikke monopol på funktionærer forbrydelse. I 2002 amerikanske fodtøj mogul idømt Steve Madden 41 måneder i fængsel på stock svig afgifter. Han tjente mindre end tre år og stadig er den kreative chef for den eponyme skomærke. Tidligere på året, indvilget Ralph Lauren Corp i at betale en $1,6 millioner fint efter at være anklaget bestikke argentinske embedsmænd for at undgaa told kontrol.

 

Hvad er den fælles tråd (få det?) gennem alle disse hændelser? En stor en er, at ingen af disse mærker synes at have lidt som følge af deres påståede embedsmisbrug. Sure, et par designere gik i fængsel, men ikke for meget længe, og hvornår de fik ud af de var stadig absurd rige modedesignere, der kunne fortsætte med at arbejde i branchen de virkelig ikke skændsel.

 

Forvente det samme for Dolce og Gabbana. Til fængselsdom vil blive suspenderet indtil appel; NBC News rapporterer selv, at de to mænd nogensinde ikke behøver at tjene tid, så længe de fastholder ren poster for de næste fem år. Selv om oplysningerne på det næste punkt er knappe, og jeg forventer, at de bliver nødt til at tilbagebetale nogle af pengene de tilbageholdes, er jeg sikker på, de vil beholde nok kan leve fabelagtig jet-indstilling. Og det er en betragtning af, at modebranchen ikke vil blive generet af Dolce og Gabbanas overbevisning: tidligere i dag, før dommen kom, Vogue UK løb en fosser vare under overskriften “Dolce og Gabbana at gøre latinske elskere ud af engelske mænd,” knyttet til åbningen af en ny Dolce & Gabbana flagskibsbutik i London. Skattesvig er gammel hat. Ser godt ud er for evigt.

newport international group

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s